Mission Possible

40 jaar Mission Possible

40 jaar hulpverlening in Oost Europa in tijden van onderdrukking en vrijheid
Mission Possible 40 jaar
2014 is een speciaal jaar voor ons want het markeert de veertigste verjaardag van Mission Possible. Voor een organisatie als Mission Possible geeft zo'n lange historie heel veel redenen om dankbaar voor te zijn.

In de nieuwsbrieven van dit jaar zullen we in aanvulling op het actuele nieuws ook een glimp publiceren uit de geschiedenis van ons werk. De afgelopen 40 jaar hebben in Oost Europa enorme veranderingen laten zien. Maar één ding is niet veranderd: Miljoenen mensen in de landen waar we werken hebben vandaag de dag behoefte aan het Goede Nieuws en ondersteuning!

1974 - 1990 Toen de Bijbel was verboden

Mission Possible oud logoMission Possible is opgericht in een tijd toen de kerken in de Soviet Unie en in de landen van Oost Europa werden vervolgd. Christenen werden vanwege hun geloof naar de gevangenis gestuurd en de Bijbel was verboden bezit. Het prikkeldraad in het eerste logo van Mission Possible symboliseerde deze omstandigheden.

Het doel van onze organisatie was:

. Brengen van Bijbels in de gesloten Oost Europese landen
. Ondersteunen van de vervolgde kerken
. Ondersteunen van gezinnen van gevangen genomen Christenen
. Publiceren en distribueren van Christelijk educatie materiaal 

Mission Possible Ondergrondse kerk Soviet Unie 70-jaren
We waren ons bewust van de vele risico's die het werken met christenen van de vervolgde kerk met zich meebrachten. Bijbels, andere literatuur en materiële hulp moest de grens over worden gesmokkeld. Maar ondanks alle moeilijkheden was de ondersteuning aan de vervolgde kerk een grote zegening!

Liefde vindt de weg
Mission Possible Hart met prikkeldraad
Dat was onze slogan in de jaren dat we de vervolgde christenen probeerden te ondersteunen met literatuur en hulp. Veel methodes werden gevonden om dit te bereiken en deuren gingen open. Liefde brak door het prikkeldraad!

En ook nu vindt liefde een manier om door de obstakels van vandaag de dag heen te breken in het bereiken van kinderen, jongeren en gezinnen in moeilijke situaties.

De 100 medewerkers en 140 vrijwilligers van Mission Possible , gemotiveerd door liefde, zijn in staat geweest om moeilijke situaties te overwinnen in de levens van de mensen die wij proberen te helpen. En als gevolg daarvan heeft vitale hulp en het Evangelie duizenden bereikt!

Mission Possible
Mission Possible Mission Possible
Mission Possible  Mission Possible