Mission Possible

Help Mission Possible uit de brand!

Voor een update en foto's over de renovatie scroll naar onderen

Kortgeleden heeft er een felle brand gewoed op de rehabilitatieboerderij van Mission Possible in de buurt van Yaroslavl (350km ten noordoosten van Moskou). Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen maar de schade is groot en loopt in de tienduizenden euro's. Voor Mission Possible een extreem hoog bedrag.De brand ontstond 's nachts om 02:00 uur in de koestal. Ondanks de snelle aanwezigheid van de brandweer die met vijf bluswagens was uitgerukt sloeg de brand over naar de aangrenzende opslagloods. Een groot deel van de oogst is daardoor verloren gegaan. De stal en de loods zijn compleet uitgebrand en alleen de muren staan nog overeind. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting.
Tekst gaat verder onder de foto's.

Mission Possible Yaroslavl Brand Mission Possible Yaroslavl Brand
Mission Possible Yaroslavl Brand Mission Possible Yaroslavl Brand
Mission Possible Yaroslavl Brand Mission Possible Yaroslavl Brand

De brand is een enorme tegenslag. Op de boerderij volgen jaarlijks tientallen mensen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs een afkickprogramma. De boerderij is niet alleen zelfvoorzienend maar ondersteunt ook het opvangtehuis voor kinderen uit probleemgezinnen in Moskou. Activiteiten die doorgang moeten vinden! Met deze onvoorziene kostenpost kunnen er geen uitgaven worden gedaan voor het komende pootseizoen. En dat zal tot gevolg hebben dat er komend jaar niet voldoende geld beschikbaar is voor het opvangprogramma in zowel Moskou als Yaroslavl.

"Maar we blijven niet bij de pakken neerzitten. Mensen uit de buurt hebben me gevraagd of dit het einde is van de rehabilitatieboerderij. Maar dit werk moet doorgaan en met Gods hulp zal dat ook zeker gebeuren! Nog voor de zomer hebben we alles weer herbouwd" zegt Gennady Dolbin, directeur van Mission Possible en Yaroslavl.

Met man en macht is begonnen met de opruimwerkzaamheden. Voor de koeien is inmiddels onderdak gevonden. En u kunt meehelpen met de wederopbouw.

Wat is er nodig:
1. Dakbedekkingsmateriaal 142.832 RUR 3.710 €
2. Hout (spanten - balken - planken 475.600 RUR 12.355 €
3. Electriciteit 62.994 RUR 1.640 €
4. Betonvloer 205.415 RUR 5.335 €
5. Zaadgoed voor wortelen en bieten 122.000 RUR 3.170 €
6. Kunstmest 384.000 RUR 9.975 €
7. Pesticiden/chemicaliën 250.000 RUR 6.495 €
8. Pootaardappelen 770,000 RUR 20.000 € 
Totaal 2.412.841 RUR 62.680 €

De werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd en daarvoor hoeven geen kosten gemaakt te worden.

Uw hulp wordt heel erg op prijs gesteld! Help Mission Possible uit de brand!

Doneer nu


Een update

De eerste donaties zijn ontvangen; hartelijk dank! 20% van het benodigde bedrag is al ontvangen! Er is inmiddels een begin gemaakt met de wederopbouw.

Mission Possible Brand in Yaroslavl Mission Possible Brand in Yaroslavl
Mission Possible Opvang Yaroslavl Mission Possible Opvang Yaroslavl
Mission Possible Brand Yaroslavl Mission Possible Brand in Yaroslavl
Mission Possible Brand in Yaroslavl Mission Possible Brand in Yaroslavl
Mission Possible Opvang Yaroslavl Mission Possible Opvang Yaroslavl

Er is begonnen met de renovatie van de koestal, zie bovenstaande foto's. De koeien hadden tijdelijk onderdak gevonden in de garage maar dat was een noodoplossing. De prioriteit ligt nu bij het aanschaffen van pootaardappelen. Het pootseizoen in de regio van Yaroslavl begint half mei. Er is contact geweest met verschillende bedrijven die pootgoed importeren naar Rusland of het zelf ter plekke kweken. Een bevredigende oplossing is nog niet gevonden. Zodra de aardappelen zijn gepoot zal worden begonnen aan de renovatie van de opslagloods.

Mission Possible renovatie boerderij Mission Possible renovatie boerderij
Mission Possible renovatie boerderij Mission Possible renovatie boerderij
Mission Possible renovatie boerderij Mission Possible renovatie boerderij
Mission Possible renovatie boerderij Mission Possible renovatie boerderij

De renovatie van de koestal is zo goed als af en de dieren kunnen weer onderdak. Ook is de electriciteit helemaal vernieuwd en voldoet nu aan alle eisen. Wanneer er meer fondsen binnenkomen zal er een begin worden gemaakt met de renovatie van de opslagloods die direkt grenst aan de koestal. Zie foto rechts bovenaan.

Vanuit onverwachte hoek is op het laatste moment hulp ontvangen. Een Russisch bedrijf dat zich bezig houdt met pootgoed was via een Nederlandse medewerker ingelicht over de brand. Zij hebben maar liefst 15 ton pootaardappelen gedoneerd!
Deze hulp kwam precies op tijd. Het poten was al begonnen. Vanwege de brand was er geen geld genoeg om nieuw pootgoed aan te schaffen en werd gebruik gemaakt van verouderd potgoed. Omdat vanwege het weer het poten stil was gelegd waren er nog een aantal hectares die nog niet bepoot waren. Juist toen men weer wilde beginnen met poten kregen wij het bericht dat we nieuw pootgoed konden ophalen.

De lokale krant over de brand op de boerderij:

Van de boerderij zijn alleen de muren nog over

Mission Possible Yaroslavl Brand krant