Mission Possible

Fotoverslag Rusland reis januari 2012


Henk Bolhuis , eigenaar van hoveniersbedrijf 'De Wilde Appel' bezocht in januari 2012 een groot aantal projecten van Mission Possible in Rusland. Als initiator van de kerstactie 'Breng Licht in Asbest' in Uithuizen wilde hij graag kennismaken met Rusland en wilde hij met eigen ogen zien hoe Mission Possible op komt voor de zwakkeren in de Russische maatschappij.

De reis voerde langs het rehabilitatiecentrum voor drugs- en alcoholverslaafden in Yaroslavl, het kinderopvang tehuis net buiten Moskou, het opvangcentrum voor alleenstaande moeders en hun kinderen in Asbest en Alapaevsk, het opvangtehuis en straatpatrouille in Jekaterinaburg en de dagopvang voor probleem-/straatkinderen en bezoek aan probleemgezinnen in Oefa. Alle aspecten van het werk van Mission Possible kwamen daarmee aan bod. Onderweg werden hier en daar ook wat uitstapjes gemaakt.

"28 januari, mijn verjaardag, de langste die ik totnutoe heb meegemaakt. Ik ben vandaag 29 uur jarig. We zitten in het vliegtuig (Bert en ik) terug naar Nederland. Wat begon als een grap in een diaconie vergadering ligt nu achter mij als een hele rijke ervaring." Lees hier de rest van het reisverslag van Henk Bolhuis.

Hieronder volgt een fotoverslag.