Mission Possible

Gezinspatrouille redt levens

Gezinspatrouille helpt jonge moeders en babies van de straat.

Het werk van Mission Possible houdt niet op wanneer wij een kind, tiener of jonge moeder van de straat hebben gehaald. Ondersteuning en dat voor lange termijn is nog steeds nodig. De gezinspatrouille is het verlengstuk van onze straatpatrouille.

Mission Possible Opvang JekaterinaburgOnze gezinspatrouille heeft gezinnen gevonden met zulke dringende behoeften dat ze zelf niet meer weten waar ze de hulp moeten zoeken. Masha is 24 jaar oud en heeft twee kinderen. Toen ze voor de derde keer zwanger werd liet de vader het gezin in de steek. Masha heeft geprobeerd om rond te komen mbv de kinderbijslag wat volstrekt niet vodoende was. Een andere moeder die door ons wordt geholpen maakte ons attent op Masha en haar kinderen. Haar woning of beter gezegd wat er voor door moet gaan bevindt zich op de zolder van een oud huis in een vervallen staat. Het is alleen te bereiken via een steile trap; het heeft geen stromend water en geen toilet. Masha krijigt nu regelmatig van ons hulp maar onze meest urgente taak is het vinden van normaal onderdak.


In een notendop doet de gezinspatrouille het volgende:Mission Possible Opvang Jekaterinaburg
- Reguliere hulp met voedsel, kleding en kinderspullen
- Hulp bij het opvoeden van de kinderen
- Ondersteuning in juridische zaken zoals het regelen van documenten en uitkeringen
- Ondersteuning in het volgen van onderwijs en het zoeken naar werk
- Zorgen dat gezinnen in contact komen met een kerk en zondagschool

De meest kwestbare mensen die wij tegenkomen zijn de 2e generatie straatkinderen -Natascha op bezoek bij tienermoeder babies van tienermoeders die op straat leven. Vaak zijn de moeders verslaafd aan drugs, hebben ze geen thuis en zijn de vaders van hun kinderen onbekend, drugsverslaafd of ze zitten in de gevangenis. Wij bieden medische zorg aan de moeders gedurende de zwangerschap en regelen hun identiteitspapieren en andere documenten. Maar zonder de ondersteuning van een gezin en zonder adequate sociale bijstand (kinderbijslag e.d.) zijn de meeste van hen afhankelijk van onze hulp. Ons team in Jekaterinaburg bezoekt regelmatig jonge moeders die voorheen op straat hebben geleefd. We noemen dat onze "gezinspatrouille". De moeders en kinderen krijgen voedsel, spullen voor de baby, kleding en instructies hoe voor de baby te zorgen.
Nastya en KatyaEen van de moeders is Nastya met een inmiddels 3 jaar oude dochter Katya. Nastya heeft een periode in ons opvangtehuis in Jekaterinaburg en Asbest gewoond. Nu wonen zij bij Nastya's moeder die ons rehabilitatieprogramma voor alcoholverslaafden heeft doorlopen. Ons team heeft gevochten voor het leven van Maxim, de drugsverslaafde vader van Katya. Maar tot ons groot verdriet is Maxim kortgeleden overleden. Nastya heeft sinds kort een baan gekregen als verkoopster in een winkel. En binnenkort zal ze in staat zijn om zelf financieel voor haar gezin te zorgen. De toekomst van de kleine Katya ziet er nu ineens veel rooskleuriger uit.


Omdat de woonomstandigheden van gezinnen die wij tegen komen vaak een probleem is en ook de ouders vaak problemen hebben heeft Mission Possible het plan opgevat om de hulp in Jekaterinaburg uit te breiden. Het plan is om een opvangtehuis speciaal gericht op moeders met kinderen op te zetten. We biden dat we nogmaals het wonder van het verkrijgen van een nieuw huis mogen meemaken. Net zoals we dat hebben mogen meemaken met onze opvangtehuizen in Moskou, St. Petersburg, Krasnyarsk en Jekaterinaburg. En dat we zo in staat mogen zijn om honderden moeders met kinderen een nieuw leven te kunnen geven.

Help mee en geef Masha, Nastya en Katya een nieuwe kans Doneer

Lees ook het verhaal van Julia die na een leven van geweld op straat wordt opgevangen in ons tehuis.