Op kraambezoek in Bulgarije?


Onder die noemer voerde Mission Possible het afgelopen Pinksterweekeinde actie op de MissionEXPO 2017 tijdens Opwekking in Biddinghuizen.

Hartelijk dank voor je bezoek aan onze stand! Iedere deelnemer aan onze actie maakte kans om met ons op kraambezoek te gaan naar een Roma-gezin in Bulgarije.

Lees gauw verder en wie weet ben jij wel de winnaar!

Mission Possible BulgarijeOnze actie was met name gericht op Roma-moeders in Bulgarije.


De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa.  Armoede drijft hen tot bedelen, stelen en prostitutie. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners - en vaak jonge tieners - zijn. Tijdens de zwanger-schap hebben ze meestal geen instructies over de gezond-heidszorg of het ouderschap.

Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is.


Het Baby box project van Mission Possible is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben. In het project worden moeders getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn.


De BabyBox dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen zorg, woonhygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project. 

Wij zamelen ook babykleding in. Het gaat hierbij om babykleding tot 1 jaar. Zodra wij voldoende babykleding beschikbaar hebben voor 1 pallet regelen we een transport naar Bulgarije. 

Momenteel hebben we vier inzamelpunten:

  • In Zwolle bij het Borstvoedingscentrum in de Assendorperstraat 236; door de week geopend van 09:00 tot 12:00 uur en op zaterdag van 10:00 - 14:00 uur.
  • In Noordscheschut bij fam. Strijker aan de Krakeel 26 B.
  • In Tijne. Voor afgifte neem contact op via romkepatricia@gmail.com 
  • in Moordrecht bij de familie Gast. Voor afgifte neem contact op met 0182375252


Wil je je ook inzetten voor probleemgezinnen in Bulgarije? Wordt Mission Possible Facebookvriend(in) van Mission Possible, kijk op onze website en neem contact op!Uit alle deelnemers aan de actie hebben we één winnaar gekozen en dat is:

          Zalina Leenstra uit Sneek


Zalina, van harte gefeliciteerd! 

Niet gewonnen maar toch mee op kraambezoek? Dat kan ook! De kosten bedragen ong.
€ 500 voor 5 dagen inclusief reisdagen en inclusief vliegtickets en hotel en maaltijden. Meer weten? Neem contact op!

Mission Possible Bulgarije Mission Possible Bulgarije
   
 Mission Possible Bulgarije  Mission Possible Bulgarije
   
 Mission Possible Bulgarije Mission Possible Bulgarije