Uitbreiding activiteiten Jekaterinaburg Opvang tienermoeders

Mission Possible Opvang tienermoeders Jekaterinaburg
Het meisje op de foto heet Ksenya. Ze is in gesprek met Natascha van Mission Possible Jekaterinaburg. Ksenya is een leuke meid maar ze lacht niet. Daar heeft ze ook weinig reden voor. Al sinds haar 13e zwerft zij op straat. In de steek gelaten door haar moeder en mishandeld door haar vader. 21 jaar oud is zij nu en al moeder van drie kinderen. “Mijn kinderen zijn vorige week door de Jeugdzorg in een weeshuis geplaatst” verteld ze Natascha.


Als er niets gebeurt zal Ksenya de voogdij over haar kinderen verliezen en hen waarschijnlijk nooit weer zien. Zelf heeft Ksenya ook een tijdje in een weeshuis gewoond. Zij weet hoe het er daar aan toe gaat en dat je lang niet altijd de zorg en aandacht krijgt die nodig is. Tot je 18e kun je daar verblijven, daarna moet je zelfstandig gaan wonen. Je krijgt een kamer toegewezen en een uitkering. Maar vanwege onvoldoende opleiding en gebrekkig advies-ondersteuning over een zelfstandig leven in de Russische maatschappij raken veel van deze jongeren gefrustreerd en zoeken hun heil in drugs en alcohol.

Statistieken hebben aangetoond dat van de jongeren die in een staatsweeshuis zijn opgebroeid 40% is betrokken bij criminaliteit, 10% plegen zelfmoord, 33% worden werkloos en 20% worden dakloos. Als er niets gebeurt zal dat ook het lot zijn van de kinderen van Ksenya.

Natascha wil dat voorkomen. Zij wil Ksenya helpen een goede moeder te worden. Daarom zijn we bezig met het opzetten van een opvangplek in Jekaterinaburg voor moeders zoals Ksenya. Waar ze leren hoe ze hun kinderen moeten opvoeden. Helpt u mee?


Bekijk hier de uitzending van EO-Metterdaad in Geloven op 2
Scroll de uitzending naar 05:11.

In Jekaterinaburg hoopt Mission Possible een opvangtehuis voor jonge moeders te openen. Helpt u mee?
 


De droom van AlexandraSteun onze opvang in Jekaterinaburg! Mission Possible Doneer