Mission Possible

Opvang Transnistrie

Mission Possible Opvan TransnistrieNastya is twaalf jaar oud en neemt inmiddels vier jaar deel aan het programma voor kinderen met een beperking. Ze woont met haar moeder en stiefvader in een appartementje van nog geen 60 m2 en waar regelmatig de electriciteit uitvalt. Toen Nastya ongeveer 18 maanden oud was brak ze haar been op de kinderopvang. In plaats van haar been te gipsen schreef de arts een massage therapie voor. Met als resultaat dat haar been niet meer groeide. 


Mission Possible Opvang Transnistrie
De afgelopen 10 jaar heeft ze 26 operaties gehad. Ze ligt voor lange periodes in bed, soms wel tot 8 maanden, waarbij haar been in een metalen frame wordt geplaatst. De arts gelooft dat Natsya op een dag kan lopen zonder hulpmiddelen. Maar nu kan ze alleen maar lopen met krukken en daarom blijft ze de meeste tijd binnen. Binnenkort zal ze drie maanden alleen in een ziekenhuis moeten doorbrengen in een andere stad. Haar moeder kan haar niet bezoeken want ze kan de reiskosten niet betalen.


Ondanks al deze moeilijkheden heeft Nastya een positieve kijk op het leven. Ze lacht veel en ze is erg sociaal. Haar favoriete hobby is werken met kralen. Ze wil onafhankelijk zijn en hoopt op werk na haar school. Zij krijgt thuisles i.v.m. haar fysieke beperkingen. 


Mission Possible Opvang TransnistrieOnze vakantie kampen en onze wekelijkse bijeenkomsten zijn erg belangrijk voor Nastya. Als ze niet in het ziekenhuis is of thuis geen therapie hoeft te ondergaan is ze altijd  aanwezig. We bezochten Nastya thuis en haar optimisme werkt aanstekelijk! Maar  hoewel ze sterk en moedig is heeft ze veel hulp en zorg nodig. 


Het is niet goed om te denken dat we iemand helpen omdathij of zij ‘zwak’ is. Het tegenovergestelde is waar. De meeste van deze kinderen met een beperking zijn sterker dan anderen vanwege hun karakter, uithoudingsvermogen en waarden. Zij verdienen onze bewondering omdat ze in staat zijn met hun beperkingen en omstandigheden om te gaan. Ze zijn niet ‘zwak’ maar ze hebben onze hulp wel heel hard nodig!


Ondersteun ook onze opvang in Transnistrië! Doneer


 

Mission Possible Opvang Transnistrie Mission Possible Opvang Transnistrie
 Zomerkamp voor kinderen met een beperking en ouders  
Mission Possible Opvang Transnistrie Mission Possible Opvang Transnistrie
 Bijbelclubs in dorpen in Transnistrie  
Mission Possible Opvang Transnistrie Mission Possible Opvang Transnistrie
   

Ondersteun ook onze opvang in Transnistrië! Doneer