Mission Possible

Opvang Tsjeljabinsk


Het bevalt me hier heel erg goed!.

Elena 18 jaar.

 

Mission Possible Opvang TsjeljabinskIk ben pas 18 jaar oud en ik heb twee kinderen. Mijn oudste zoon is net 1 jaar geworden en mijn  dochtertje is nog maar 2 maanden.


Ik heb altijd bij mijn moeder gewoond, mijn vader heb ik nooit gekend. Toen ik 11 was zijn mijn moeder en ik verhuisd naar het dorp Miaskayo. Hier kreeg ik vriendinnen die ouder waren dan ik en op mijn twaalfde begon ik met hen te roken en alcohol te drinken. Mijn moeder had niets door. Zij was een erg zorgzame moeder  maar ze heeft een probleem met alcohol.


Na een jaar ben ik gestopt met drinken omdat ik daar heel erg ziek ben van geworden. Tot op dit moment drink ik geen alcohol meer.


Maar de vader, ik ben niet met hem getrouwd, van mijn kinderen heeft een ernstige alcoholverslaving. Hij is veel ouder dan ik.

De kinderen werden geboren, hij dronk en sloeg mij en soms ook onze zoon. Dat was verschrikkelijk. Soms hield hij hem op de kop; tilde hem aan een been op en gaf hem dan aan mij.


We hebben geprobeerd om apart van mijn moeder en zijn ouders te wonen  maar dat maakte het alleen nog maar erger. Hij begon mij nog meer te slaan. Toen ben ik met de kinderen terug naar mijn moeder gegaan en woont hij niet meer niet bij ons. Waar hij nu woont weet ik niet maar ik weet dat hij nog steeds drinkt. Maar ook bij mijn moeder kan ik niet wonen omdat deze man langs komt en op de ramen en deuren begint te slaan, probeert in te breken en eist zijn kinderen en mij  zien.


Vanwege deze situatie sta ik geregisteerd bij de Jeugdzorg. Ik ben bezocht door medewerkers van deze organisatie. En toen ze zagen hoe moeilijk onze situatie was, de armoe en de slechte relatie tussen hem en mij, stelden ze voor dat ik ga naar het opvangtehuis van Mission Possible zou gaan. Ik heb geen seconde geaarzeld.

Het bevalt me hier heel erg goed!.


Ik ben hier heel goed ontvangen en werd direkt vriendin met vrouwen die ihier al langer woonden. Hun kinderen maken me blij, ze zijn zo grappig en charmant. En mijn kinderen hebben ook plezier met hen.


Ik hoop dat ik hier sterker mag worden, mag groeien en dat ze mij de juiste adviezen geven voor de toekomst. Ik wil leren om zo te leven dat ik niet bang hoef te zijn voor mezelf en mijn kinderen. Ik ben er zeker van dat de mensen van het Mission Possible opvangtehuis mij daarbij kunnen helpen!

Ik geloof dat papa zal veranderen en dat hij weer bij ons komt

 


Egor, 9 jaar


Mission Possible Opvang Tsjeljabinsk"Vroeger was het bij ons thuis slecht - mijn vader sloeg mijn moeder. Zodra hij geld had ging hij bier kopen en werd hij kwaad. Op een dag zei mijn vader dat hij niet meer zou drinken en dat hij ging werken. Maar toen bleek dat hij had gedronken op z’n werk. Toen mijn moeder erachter kwam zijn we weggegaan naar het opvangcentrum.


Wij, mijn twee broertjes en ik vinden het hier heel leuk. Mijn moeder ook, zij is vaak blij. Wij spelen hier, tekenen en gaan wandelen. Het eten is heel erg lekker. Ik ga vijf dagen per week naar een kostschool en in het weekend ben ik bij mijn moeder. Ik vind leren leuk. Jezus is mijn vriend. Voordat ik naar bed ga, en soms 's nachts als ik niet kan slapen, bid ik voor onze familie. Ik geloof dat God het gebed zal beantwoorden.


In de toekomst wil ik dat mijn moeder en vader geen ruzie meer maken en weer samen gaan leven. Ik geloof dat papa zal veranderen en dat hij weer bij ons komt."Irina, 25 jaar oud

 

Mission Possible Opvang Tsjeljabinsk"Ik ben geboren in Zabalkale in de regio Chita, ik heb twee oudere broers, maar die zitten nu in de gevangenis.  Toen ik 2 jaar was verhuisde ik met mijn moeder naar het dorp Miass, want daar woonde de vader mijn moeder, mijn grootvader.  Mijn broers bleven bij hun vader wonen in Chita. Ik ben opgevoed door mijn moeder en mijn grootvader. Mijn moeder dronk toen niet.  Toen ik 9 jaar oud was stierf mijn grootvader en ik bleef alleen achter met mijn moeder. Mijn moeder ontmoette kort daarna mijn stiefvader. Hij kwam bij ons wonen....

Hij was een dronkeman en ook mijn moeder begon te drinken. Hij sloeg mijn moeder en ook ik werd door hem geslagen. Ik was heel erg bang voor hem. Toen ik 14 jaar was heb ik mijn stiefvader vermoord. Ik kreeg 5 jaar gevangenis. Toen ik vrij kwam stond me niets goeds te wachten. Mijn moeder dronk nog steeds. Na een maand kwam ik weer in de gevangenis terecht, nu voor 1 jaar. Nadat ik vrij kwam ontmoette ik een man met wie ik 5 jaar samen leefde.  Maar dat leven was een hel.  Met een ding ben ik blij, dat de Here God me twee kleine kinderen heeft gegeven. Al in het kinderziekenhuis begreep ik dat ik het huis uit moest. Een innerlijke stem vertelde me:  "Ga met met je kinderen naar een opvangcentrum". Dus vroeg ik de Kinderbescherming mij te helpen met plaatsing in een opvangcentrum. Daar ontmoette ik vrouwen die zich, zoals ik, in een moeilijke situatie bevinden. Nu ik hier ben, ben ik niet meer bang voor mijzelf en voor mijn kinderen. "


Mission Possible Opvang Tsjeljabinsk
Irina verloor haar vader toen ze nog maar 4 jaar oud was. Na een paar jaar hertrouwde haar moeder met een Pool en gingen ze in Polen wonen.  Irina heeft goede herinneringen aan die periode. Maar het huwelijk hield geen stand en Irina en haar moeder waren genoodzaakt om terug te keren naar Rusland. Haar moeder kon moeilijk met de situatie om gaan en raakte aan de alcohol en daardoor aan lager wal. Irina werd opgevoed door haar oma maar die kon de opvoeding van ouders niet vervangen.

Irina zat nog op school toen ze ging samen wonen en zwanger raakte. Van haar vriend moest ze een abortus plegen.  Na verloop van tijd kreeg ze een andere vriend. Pas later had ze door dat hij drugsverslaafd was. Ook Irina ging gebruiken. Toen ze een keer bij kwam buiten op straat na gebruikt te hebben begreep ze dat ze zo niet verder kon leven. Ze verliet haar vriend en probeerde haar leven op de rails te krijgen. Ze kwam weer iemand tegen en trouwde met hem en ze kregen een dochtertje. Maar helaas dronk hij regelmatig alcohol met alle gevolgen vandien . Irina vroeg een scheiding aan en ze stond er alleen voor. Ze had niet genoeg geld om haar kind en zichzelf te onderhouden. De Kinderbescherming ontnam haar de voogdij wat voor Irina een groot drama was. In het Mission Possible opvangcentrum heeft ze alle hulp gekregen die ze nodig had. Door tussenkomst van Mission Possible is inmiddels haar dochtertje weer bij haar terug. 


Mission Possible Opvang TsjeljabinskOksana is 22 jaar en heeft een groot deel van haar jeugd door gebracht in een staatsweestehuis ondanks het feit dat ze nog wel een haar vader heeft. Maar die wil niets met haar te maken hebben. Toen Oksana 18 werd moest ze het weeshuis verlaten. Volgens de wet zou de overheid onderdak voor haar moeten regelen. Maar omdat Oksana een registratie heeft in de woning van haar vader komt zij daarvoor niet in aanmerking. En zo kwam ze op straat terecht. In het begin overnachtte ze bij een vriendin.

Daarna kreeg ze een vriend en ging ze samen wonen. Ze kregen een dochter maar samen leven was een probleem. Ze liet haar vriend en dochter in de steek en ging samen wonen met een ander en kreeg weer een dochter. En het liedje begon weer van voren af aan. Ze gingen uit elkaar maar dit keer had Oksana en haar dochtertje niemand om naar toe te gaan. Via de Kinderbescherming werd ze in contact gebracht met het opvangcentrum van Mission Possible.  Hier leert Oksana voor zichzelf en voor haar kind te zorgen. In het weeshuis werd daar geen enkele aandacht aan besteedt. Kinderen worden daar niet voorbereidt op een zelfstandig bestaan in de maatschappij. We hopen dat in de toekomst deze vaardigheden van pas komen in haar onafhankelijk leven.Ondersteun onze opvang in Tsjeljabinsk Mission Possible Doneer nu!