Mission Possible

Opvang Zlatoust

Goede vooruitzichten na een jeugd vol nachtmerries

Mission Possible ZlatoustIk ontmoette Alyona voor het eerst op school, toen ze elf jaar oud was. Ze woonde bij haar oma. Haar moeder had de voogdij over Alyona  verloren als gevolg van alcoholmisbruik en kind verwaarlozing. Het bed van Alyona zat vol ongedierte omdat het zo lang geleden was dat de lakens waren verschoond. Het duurde niet lang totdat Alyona’s oma begon  te drinken en stierf. Alyona werd naar een weeshuis gestuurd.


Alyona's moeder vond een baan en mocht haar terug naar huis nemen, maar een vriend van de moeder was daar constant aanwezig. Binnen twee jaar is Alyona moeder bevallen van twee baby's. Alyona is getuige geweest van verschrikkelijke dingen, zoals toen twee van de vrienden van haar moeder zichzelf ophingen in Alyona huis vlak voor haar ogen.


Er was een constant tekort aan voedsel en kleding. Alyona herinnert zich dat in de slechtste tijden zij en haar broers meerdere dagen nauwelijks voedsel kregen. Ze begon weg te lopen van huis omdat het leven was daar zo moeilijk was. Ze spijbelde ook, en was vaak ziek. Als ze thuis was zorgde ze voor haar broertjes en nam ze mee naar de dagopvang opvang en het ziekenhuis als dat nodig was.


Afgelopen zomer zag ik Alyona opnieuw. Ze had het baantje van haar moeder overgenomen dat bestond uit het schoonmaken van een winkel voor heel weinig geld. Ze had ook nachtdiensten gedraaid in een bakkerij. Ons team organiseerde een kamp in het bos voor kinderen en jongeren uit gezinnen als Alyona's, en ik nodigde haar uit om met ons mee te gaan. Tijdens het kamp accepteerde Alyona Jezus als haar Verlosser! Sindsdien heeft ze deelgenomen aan jeugdactiviteiten van de kerk.

   
Mission Possible Opvang Zlatoust Mission Possible Opvang Zlatoust
Anna Hansafarova, de leider van het werk in Zlatoust, bij het kampvuur met Alyona en andere kinderen en tieners uit probleemgezinnen. Het project in Zlatoust is erg succesvol in de afgelopen vijf jaar.


We kochten schoolbenodigdheden voor Alyona en nu bieden regelmatig hulp aan haar familie. Haar moeder is al enige tijd zonder alcohol en heeft een vaste baan. Ze probeert om de voogdij over haar jongste zoon terug te krijgen. Alyona houdt van haar broertjes en is bereid om te helpen voor hen te zorgen en op te voeden.


Wij hebben goede hoop dat na die vreselijke periode het leven van haar hele familie zal veranderen. Alyona zit nu in klas negen. Haar toekomst ziet er rooskleurig uit en we zijn ervan overtuigd dat ze op een dag haar eigen gelukkig gezin zal hebben.


Ondersteun onze opvang in Zlatoust   Doneer