Mission Possible

Onze kinderen in Moskou

Nieuwe kinderen in ons opvangtehuis in Moskou. 

Mission Possible MoskouMakarov Semen
, geboren op 25 juli, 2007 is in september 2012 bij ons gekomen. Hij heeft een vader, Stanislav en een moeder, Anna. Zij wonen in Zhukovski. Zijn moeder is verslaafd aan drugs en zijn vader zat in de gevangenis. Anna volgde een afkickcursus maar is halverwege afgehaakt. Zij loopt nu kans om de voogdij over haar zoontje te verliezen. Semen is erg sociaal, heeft een achterstand in zijn ontwikkeling maar heeft een goed geheugen. Elke dag vraagt hij wanneer zijn ouders hem komen ophalen. Hoe zijn situate zich verder zal ontwikkelen is nog niet duidelijk maar hij blijft in ieder geval tot september 2013 bij ons.

Krasnova Anastasia is 14 jaar en kwam in november bij ons.Mission Possible Moskou Haar moeder kon de opvoeding van haar en haar zusje en broertje alleen niet meer aan. Anastasia begon te spijbelen, kwam steeds minder thuis, ging roken en spijbelen. Ze bleef zitten en ging steeds vaker zwerven. In overleg met haar moeder en de Kinderbescherming is Anastasia bij ons gekomen. Zij heeft nog niet veel zin om naar school te gaan maar ze krijgt bij ons veel aandacht en ondersteuning. Ze sloot snel vriendschap met de andere kinderen in on tehuis. Anastasia houdt erg van dansen en tekenen.
 
Mission Possible MoskouIvanov Ivan
is 13 jaar en kwam bijna tegelijkertijd met Anastasia in ons tehuis. Ivan heeft een moedr en een jongere zus; zijn vader zit in de gevangenis. Ivan vertelde ons toen zijn vader nog bij hen woonde hij vaak dronken was en hen sloeg. Hij pakte het geld wat zijn moeder verdiende af en regelmatig leden ze honger. Ook zijn moeder begon alcohol te gebruiken. En Ivan begon weg te lopen van huis. Via de Kinderbescherming kwam Ivan bij ons terecht. Hij zit nu in klas 6. Al op de tweede dag liep hij weg van school. En op 3 december liep hij weg uit ons tehuis. We waren genoodzaakt om de politie in te schakelen. We vonden hem de volgende dag op het balkon van zijn huis waar hij zich had verborgen voor zijn moeder. Ivan werd voorgesteld om weer naar ons tehuis te gaan maar hij huilde en zei dat hij thuis bij zijn moeder wilde wonen. Hij beloofde weer naar school te gaan en naar zijn moeder te luisteren. De politie stemde er in toe onder de voorwaarde dat hij bij de eerste overtreding op een speciale gesloten school zal worden geplaatst. Op 4 december is Ivan weer thuis gaan wonen.


Help ons bij de opvang!                                                          Doneer
Mission Possible opvangtehuis Moskou DimaDima Yaborov is 14 jaar. Hij is eerder bij ons geweest maar werd door zijn vader weggehaald. Helaas zijn er bij zijn vader thuis regelmatig problemen. Zijn vader drinkt; er worden allerlei mensen uitgenodigd voor braspartijen en dat resulteert vaak in vechtpartijen. Dima's ouders zijn gescheiden en met zijn moeder heeft hij al lang geen contact meer. Vorig jaar is hij door de Kinderbescherming uit het huis gehaald en in een internaat geplaatst. Na drie maanden beseft Dima dat de omstandigheden in het opvangtehuis van Mission Possible veel beter waren. En hij vroeg of hij kon worden overgeplaatst. Dima is dit jaar begonnen in groep 9. Dat wordt een belangrijk jaar voor hem omdat hij examen wil gaan doen. Daarna wil hij naar de technische school.

Mission Possible opvangtehuis Moskou MarinaMarina Borisova is 13 jaar. Zij komt uit St. Petersburg. Haar vader is overleden. Haar moeder Tanya volgt momenteel een afkickprogramma op de rehabilitatieboerderij in Yaroslavl. Toen haar moeder met de afkickcursus begon werd Marina in een staatsopvangcentrum geplaatst. In de zomer was Marina uitgenodigd voor het zomerkamp op de rehabilitatieboerderij. En zij wilde graag bij Mission Possible blijven. Haar moeder Tanya zit in de laatste fase van haar rehabilitatie en volgt nu een stage in het opvangtehuis in Moskou. Marina heeft het nodige meegemaakt in haar jonge leven. Zij heeft een moeilijk karakter en maakt moeilijk contact. Ze beledigt vaak de andere kinderen en begeleiders. Wij doen ons uiterste best om haar te laten zien dat wij van haar houden en dat wij altijd klaar staan om haar te helpen.

Mission Possible opvangtehuis MoskouMasha Dergileva
is 10 jaar. Zij belde ons 's avonds laat op en verteldeMission Possible opvangtehuis Moskou Masha-Nadia dat zij niet naar huis durfde te gaan omdat haar moeder Nadia met een of andere man daar de hele dag bier zaten te drinken. Wij hebben haar toen opgehaald en naar ons tehuis gebracht. Masha was zes jaar geleden ook al bij ons geweest. Haar Moeder volgde toen het afkickprogramma op de rehabilitatieboerderij in Yaroslavl. De afgelopen zes jaar ging het prima met hen. Masha woonde samen met haar moeder in de stad Zhukovski. Nadia had werk, zag er goed verzorgd uit en kwam regelmatig met Masha bij ons op visite. Helaas ging het afgelopen jaar fout met Nadia. Momenteel zit zij weer in een rehabilitatiecentrum. Masha zit in groep 4 en vindt het leuk bij ons. Zij speelt met de kleine kinderen en helpt hen met het aankleden en naar bed brengen. Zondags na de kerk komt haar moeder altijd langs.

Mission Possible opvangtehuis Moskou MichailMichaïl Marin-Zubko is bijna 10 jaar. Hij is op verzoek van zijn moeder in ons tehuis opgenomen. Zijn moeder Zina woont al 15 jaar in de Moskou regio maar heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Zina komt uit Moldavië en verdient haar geld als oppas en woont dan bij mensen in. Maar Michaïl kan dan niet altijd bij haar wonen. De vader van Michaïl heeft geen voogdij meer over hem. Op dit moment heeft Zina geen onderdak voor Michaïl. Zij heeft ons gevraagd om voor dit schooljaar onderdak te verzorgen voor haar zoon. Mocht zij ondertussen woonruimte vinden dan haalt zij hem weer op. Michaïl gaat naar groep 4. Hij heeft snel vrienden gemaakt met de andere jongens in het tehuis en houdt van voetbal.Blambirus-familyDaniel (6), Artur (5), Ksenya (4) en Darya (2) komen uit de Kostroma regio. In decemer zijn ze bij ons gekomen. Hun ouders, Mikhail en Katya zijn verslaafd aan alcohol. Soms drinken ze zoveel dat hun kinderen compleet vergeten. Katya is nog maar 24 jaar en Mikhail is 26. Katya's moeder en haar oudste zus overtuigden haar dat ze een afkickcursus moest gaan volgen. Zelf hadden ze beide ook een afkickcursus gevolgd. De kinderen zijn nu bij ons en Katya hopen we naar ons rehabilitatiecentrum in Yaroslavl te sturen.

AngelinaAngelina, 16 jaar, kwam in oktober bij ons wonen. Haar ouders zijn gescheiden toen zij nog een baby was. Angelina is vaak verhuisd en heeft op verschillende scholen gezeten. De problemen met Angelina begonnen toen ze wat ouder werd. Ze spijbelde veel en kwam regelmatig 's nachts niet thuis. Haar moeder Galina deed wat ze kon maar veel succes had het niet. De situatie liep zo uit de hand dat de Onderwijs inspectie ons vroeg haar op te nemen in ons tehuis. Angelina zit in klas 8. Ze vindt fotografie erg leuk en ze hoopt op een dag fotografe te worden. Ze is nog niet zo lang bij ons maar ze mist thuis. Helaas hebben we nog niet veel vooruitgang bij haar gezien.

Anton
Anton, 14 jaar is geboren in de Oeral. Hij is bij ons sinds november. Zijn vader is lang geleden overleden. Zijn moeder Irina kwam naar Moskou op zoek naar werk. Ze kreeg een baantje en huurde een kamer bij ons in de buurt. Ze verdiende nauwelijks genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. En toen werd ze ziek. Irina werd opgenomen in het ziekenhuis met bloedingen. Daar wordt ze behandelt en wacht ze op een operatie. Het is momenteel niet duidelijk hoelang ze in het ziekenhuis moet blijven. Zonder de zorg van zijn moeder kwam Anton vaak te laat op school, was onverzorgd en had vaak honger. De administratie van de school vroeg ons om hulp. En Anton en zijn moeder waren erg blij dat hij bij ons kon verblijven. Elk weekend bezoekt hij zijn moeder.the YermakovsRita kwam acht jaar geleden met haar twee kinderen naar ons opvangcentrum; overstuur en wanhopig. Ze had geen plek om te overnachten behalve het station in Moskou. Op haar schoot zat haar eenjarige zoon Yevgeni en naast haar stond Marina, haar elfjarige dochter. Rita is zelf opgegroeid in een weeshuis. Toen haar zoon werd geboren kon ze daar niet blijven. Na onderdak te hebben gehad op verschillende plekken kwam ze op straat terecht omdat ze niet genoeg inkomen had om de huur te betalen. Tot haar grote opluchting mocht Rita met haar kinderen in ons opvangtehuis in Moskou verblijven. Daar is ze een grote hulp in de huishouding. Regelmatig vertelt ze met tranen in haar ogen dat ze net kan geloven dat alles zo goed is afgelopen voor haar Zhenya eerste schooldagen haar kinderen. Marina is op een school geplaatst en behoort tot de beste leerlingen van haar klas. Ze moet nog een jaar naar school en daarna wil ze een studie voor advocaat gaan volgen of de politieacademie want ze wil mensen gaan helpen. Yevgeni was toen hij binnen kwam regelmatig ziek, had allergieën en een hartafwijking. Maar daarvoor is hij behandeld en het gaat erg goed met hem. Hij zit nu in de tweede klas. Het gezin is actief in de kerk en niet lang geleden getuigde Marina "Ik zal dankbaar zijn tot het eind van mijn leven voor mijn moeder die me niet heeft achtergelaten toen het zo moeilijk was en voor Mission Possible die ons zo veel heeft geholpen. Het is een wonder. God is zo goed!" Rita is niet meer de wanhopige en depressieve vrouw van vroeger. Ze is een hele steun voor de kinderen die bij ons verblijven. De afgelopen jaren hebben we overheidssteun voor Rita en haar kinderen kunnen regelen. Rita is op zoek naar woonruimte maar dat heeft ze tot op dit moment nog niet gevonden.

Help mee Marina en Yegeni hun droom te realiseren!Doneer nu