Winters avontuur voor Mission Possible

Een tocht van ruim 7.500 km, hartje winter, kris kras door Scandinavië in acht dagen tijd. Dat is de uitdaging die Martin Boeije en Bert Dokter in januari 2017 te wachten staat. Dit alles om aandacht te vragen en geld op te halen voor het Baby Box project van Mission Possible.


Volg onze belevenissen via onze facebookpagina

Wij houden ook een reisblog bij


En via GEOtrack weet u exact waar wij ons bevinden!


Wat is de ScanCoveryTrial?

De ScanCoveryTrial is een autotoertocht waarbij strikte naleving van de verkeersregels van essentieël belang is voor het wedstrijdelement. Er doen deze keer 110 teams mee. Elk team krijgt per etappe een GPS-coördinaat en moet zelf aan de hand van verschillende navigatiesystemen de ideale route en tijd berekenen. Tussendoor moeten ook navigatieproeven worden gedaan. Vooraf is niet bekend hoe de route loopt. Wel is bekend dat deze editie van de ScanCoveryTrial de Lofoten, een eilandengroep boven de poolcirkel aan de kust van Noorwegen zal aan doen. 

   
Mission Possible ScanCoveryTrial 2016 Mission Possible ScanCoveryTrial 2016


Het team

Martin komt uit Middelburg, woont in Waalwijk en is werkzaam als manager Beleggingen bij ABN-Amro Den Haag en dit wordt zijn zesde ScanCoveryTrial.


Bert komt uit Uithuizen, heeft 14 jaar in Rusland gewoond waar hij actief was in verschillende hulpverleningsprojecten. Na terugkeer naar Nederland heeft hij de Nederlandse tak van Mission Possible opgericht waar hij nu directeur van is. Het wordt zijn tweede ScanCoveryTrial.


Het is ook de tweede keer dat Mission Possible deelneemt aan de ScanCoveryTrial. Vorig jaar werd een verdienstelijke 9e plek behaald. 

Sponsoring

Het inschrijfgeld voor de ScanCoveryTrial en de brandstofkosten worden door Martin en Bert zelf betaald.  Daardoor kunnen de gelden van de donateurs volledig worden benut voor het goede doel. De auto waarmee zal worden gereden is een Volvo XC90.Wordt donateur!
Met onze deelname ondersteunen wij het Baby-box project. In het Baby-Box project worden dozen met benodigdheden voor baby's en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland.

In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd (13 – 15 jaar!) voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad.

Het Baby-box project biedt directe hulp aan kind en moeder maar ook zo veel meer: De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg. www.missionpossible.nl Hoe kunt u helpen: De dozen bevatten niet alleen kleding voor de baby maar babyverzorgingsproducten (zoals luiers, lotions, schaar, haarborstels), baby speelgoed en educatief materiaal. Deze items worden gekocht in de landen van bestemming waar de prijzen lager zijn. Dit vermindert ook de transportkosten.

De totale kosten voor een doos inclusief de bezorging, de voorlichting en de zorg voor moeder en baby bedragen € 50.

Natuurlijk kun je ook een ander bedrag aan ons doneren. Groot of klein, eenmalig of structureel, elke bijdrage is welkom!

Op een speciale Facebook-pagina kunnen onze belevenissen tijdens de voorbereiding en tijdens de tocht door Scandinavië worden gevolgd. Naast de speciale Facebook-pagina maken we een blog met reisverhalen en foto’s en filmpjes van onze tocht.


Via de website www.scanct.nl is het mogelijk om ons tijdens de ScanCoveryTrial op de voet te volgen en real time te kijken waar we ons met onze auto bevinden.