Bulgarije

Help mee de Roma hum toekomst op te bouwen enDoneer nu

Discriminatie, hoge werkloosheid, geen onderwijs, slechte behuizing en sanitaire omstandigheden. Als je als roma geboren wordt zijn dit de vooruitzichten. En het is bijna niet mogelijk om deze vicieuze cirkel op eigen kracht te doorbreken.

Al sinds 1998 ondersteunt Mission Possible de Roma gemeenschap in Bulgarije. Er wordt kleding en schoeisel uitgedeeld. In de dorpen Rozino, Slatina, Pevcite, Belopopci en Ihtiman worden elke winter gaarkeukens geopend voor 15 tot 50 kinderen. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met Roma evangelische kerken. Er zijn zondagsscholen opgezet en de kinderen krijgen les in lezen en schrijven.  Lees hier over de impact van het programma. Bekijk ook het filmpje onderaan de pagina.
In 2006 is een project gestart voor de oudere meisjes. Dit project is gericht op integratie van Roma in de burgermaatschappij. Meisjes leren een vak zoals kapster of kamermeisje. De training wordt afgesloten met een staatsexamen. Het is de bedoeling om ook vaktrainingen voor jongens te organiseren.

Roma soupkitchen Roma-mother with child
   Roma huis  Roma kids 

Opvangprogramma voor vrouwen

In Dobre Mirka, wat "goede vrede" betekent heeft Mission Possible een activiteitencentrum opgezet. Dit centrum is een oase van rust, omgeven door een prachtig landschap. Het vier verdiepingen tellende gebouw is compleet gerenoveerd.

Naast trainingen en zomerkampen wordt dit centrum vooral gebruikt voor het opvangprogramma voor vrouwen die geleden hebben onder verschillende vormen van geweld. Mission Possible heeft hier voor een speciaal programma ontwikkeld. In het centrum worden retraites gehouden voor vrouwen die zijn getraumatiseerd door mishandeling. Gedurende tien, met gebed gevulde, dagen volgt elke vrouw dit programma, krijgt ze persoonlijke begeleiding en neemt ze deel aan discussies.
Lees hier meer over dit programma.

Mission Possible Bulgarije Mission Possible Bulgarije