Opvangtehuis en Straatpatrouille

Sinds 2004 iDoneer nus Mission Possible actief in Jekaterinaburg. Het werk begon met een straatpatrouille waarbij drie dagen per week straatjeugd werd opgezocht in kelders, tunnels en putten. Nu ligt de nadruk meer op opvang van kinderen uit probleemgezinnen en ondersteuning van probleemgezinnen thuis. Wekelijks wordt in het nabijgelegen Pervouralsk nog wel een straatpatrouille uitgevoerd. Met voedsel, kleding, eerste medische hulp en het regelen van identiteitspapieren wordt geprobeerd deze jongeren van de straat te halen.


Straatpatrouille Jekaterinaburg  Straatpatrouille Jekaterinaburg 

 

Bekijk hier de huisvesting van straatjeugd:

 Wekelijks wordt op zaterdag een dagprogramma georganiseerd. Naast sport en spel is er ook voorlichting over alcohol- en drugsmisbruik, abortus en relaties.

 


In december 2006 is er met behulp van Dorcas in samenwerking met EO-Metterdaad een fondswervende tv-documentaire gemaakt. Met de opbrengst ervan is een tehuis in Jekaterinaburg aangekocht. Na volledige renovatie is dit tehuis in 2009 officieel in gebruik genomen. 
 

Opvangtehuis Jekaterinaburg Bewoners tehuis Jekaterinburg

Kinderen uit probleemgezinnen krijgen les:

 

 

Naast opvang van straatjeugd is er hier speciale aandacht voor opvang en rehabilitatie van (a.s.) tienermoeders.

Tienermoeder Jekaterinaburg Tienermoeder Jekaterinaburg


 Meer weten over onze kinderen in Jekaterinaburg? klik hier.

Andrei-Natascha
Andrei en Natascha zijn verantwoordelijk voor het werk van Mission Possible in Jekaterinaburg.
Bestemming Onbekend in Jekaterinaburg
Het TV-programma van EO, Bestemming Onbekend, bezocht in februari 2011 Mission Possible in Jekaterinaburg. Lees hier hun belevenissen en kijk de uitzending terug.


Jekaterinaburg is een stad met ruim 1,2 miljoen inwoners, gelegen in het Oeralgebergte. Het is een belangrijke industriestad en ook een financieel centrum. Hier werd Tsaar Nicolaas II tijdens de Russische Revolutie naar toe verbannen en hier is hij met de rest van zijn familie vermoord.