Mission Possible

Opvang voor jonge moeders

Vrouwen overwinnen problemen in familiehuis Tsjeljabinsk Mission Possible Doneer nu

Het project in Tsjeljabinsk ondersteund moeders met kinderen die zijn vastgelopen vanwege problemen met drugs, alcohol en/of huiselijk geweld. De mogelijkheid om voor zowel moeders als kind onderdak te bieden geeft moeders meer motivatie om aan het programma deel te nemen en maakt daardoor de rehabilitatie effectiever. Behalve in het voorzien van fysieke behoeften zoals onderdak, voedsel en kleding wordt veel tijd besteedt aan het oplossen van mentale problemen van de moeders en kinderen. Op het opvangcentrum is professionele psychologische hulp beschikbaar.

De opvang voor jonge moeders in Tsjeljabinsk bestaat sinds 2011. In het begin werd de opvang gedaan in een appartement. Maar in de loop van 2014 is het opvangcentrum verhuisd naar een huis aan de rand van de stad met meer ruimte en grond. Dit geeft ook de mogelijkheid tot het verbouwen van eigen groente. In 2014 vonden in totaal 14 moeders en 17 kinderen onderdak in het opvangcentrum. Vijf moeders hebben het opvangprogramma in dit jaar met succes afgerond. In de korte periode van haar bestaan is Mission Possible Tsjeljabinsk er in geslaagd om een goede samenwerking op te zetten met verschillende kerken uit de stad.  Naast vrijwilligers ondersteunen de kerken het project ook financieel. Ook het lokale bedrijfsleven draagt haar steentje bij. Het werk wordt uitgevoerd door 4 stafleden die worden ondersteund door 10 vrijwilligers.

Mission Possible Opvang Chelyabinsk Mission Possible Opvan Chelyabinsk
Sergey en Irina (rechts en midden), de leiders van het opvangcentrum   
Mission Possible Opvan Chelyabinsk Mission Possible Opvan Chelyabinsk


Tsjeljabinsk
is een stad gelegen in de Oeral en heeft een bevolking van ong.1.1 miljoen inwoners. Het behoort daarmee tot de tien grootste steden van Rusland. In de stad is veel zware industrie; metaalverwerkingsbedrijven, wapen- en chemische industrie en voedingsmiddelen industrie.

Lees meer over de opvang in Tsjeljabinsk