Rehabilitatieboerderij

In 1999 is eeDoneer nun voormalige kolchoz in de regio Yaroslavl opgekocht en compleet gerenoveerd. In de afgelopen jaren zijn er nieuwe gebouwen en faciliteiten toegevoegd. De boerderij heeft stallen voor varkens, schapen en koeien; opslagloodsen voor aardappelen, wortelen, bieten en graan; een garage, een rehabilitatiecentrum, woning voor begeleiders, een banya (badhuis) en een gastenverblijf.
 
Aardappels rooien Yaroslavl Gebouwen rehabilitatie centrum Yaroslavl

De boerderij heeft 3 doelstellingen:

1. Rehabilitatiecentrum voor alcohol- en drugsverslaafden (o.a. ouders van straatkinderen).
Jaarlijks volgen 40-50 mensen een afkickcursus die minimaal een jaar duurt. Tijdens het rehabilitatie-programma wordt deelgenomen aan het werk op de boerderij. Goed voedsel, frisse lucht en dagelijkse beweging is van goede invloed op de gezondheid en verbetert de conditie aanmerkelijk. Wilt u weten wat een afkickcursus kost bij ons? Klik hier.
   
Rehabilitatiecentrum Yaroslavl Cursisten rehabilitatie Yaroslavl

Maak hier kennis met onze begeleiders en cursisten.

2. Voedsel productie voor projecten van Mission Possible en verkoop.
De boerderij produceert vlees en melk voor het rehabilitatiecentrum en het opvangtehuis in Moskou en ook voor de verkoop. Er zijn 100 varkens, een zelfde aantal schapen, 30 koeien en kalveren en konijnen. Jaarlijks wordt er ruim 250 ton aardappelen en wortelen geoogst. Met deze opbrengst behoort de boerderij al jaren tot de meest productieve boerderijen in de regio. Er worden ook andere groenten verbouwd zoals rode biet. De activiteiten op de boerderij zijn opgezet met hulp van specialisten uit Finland. Ook experts op gebied van aardappelteelt en veeteelt uit Nederland hebben de boerderij enkele malen bezocht en voorzien van adviezen. Nu wordt de boerderij gerund door lokale mensen. Meehelpen op de boerderij? Klik hier.
   
Koe Yaroslavl Varkens Yaroslavl

3. Vakantiekamp voor kinderen.
Kinderen en jeugd uit opvangtehuizen uit Moskou, St. Petersburg, Jekaterinaburg en zelfs Krasnoyarsk (Siberië) hebben sinds enkele jaren hun zomervakantie gevierd op de boerderij. De boerderij heeft een uitgebreide speelplaats en een zwem- en visvijver.
   
Kinderkamp Yaroslavl Kinderkamp Yaroslavl

Yaroslavl ligt op zo'n 350 km ten Noordoosten van Moskou. Het heeft een inwoneraantal van ongeveer 600.000 mensen. Yaroslavl is een belangrijk industrieel centrum en heeft beroemde oude kloosters. De rivier de Wolga stroomt door de provincie. De winters zijn koud met veel sneeuw; de zomers zijn heet en kort.