Christen tussen de moslims

door Gerande Sikkema |

Vrouwenbijeenkomst

Elke donderdag hebben we vrouwenbijeenkomsten in ons gebouw. Dit zijn bijeenkomsten voor vrouwen in onze wijk. We drinken een kop thee met elkaar, we delen iets uit de Bijbel en leren van elkaar. Kortgeleden stond tijdens één van deze ontmoetingen het verhaal van de twee Hebreeuwse vroedvrouwen, Shifra en Pua, centraal. Dit verhaal staat in Exodus en gaat over het de farao van Egypte, die het bevel geeft om de Hebreeuwse mannelijke baby’s te doden. Siphra en Pua doen dat niet. De Bijbel vertelt ons dat de vroedvrouwen de Heer vreesden en het bevel van de farao niet gehoorzaamden. Dit was een “daad van ongehoorzaamheid” aan de lagere autoriteiten, omwille van gehoorzaamheid aan de hoogste Autoriteit.

In onze bijeenkomsten hebben de meeste vrouwen een moslimachtergrond en die dag was slechts één van de vrouwen actief en belijdend christen. We vroegen Tasha om een getuigenis te geven, omdat haar verhaal lijkt op dit verhaal van de Bijbel. Ze vertelde ons dat haar zoon de eerste van haar gezin was die in Jezus Christus geloofde en hij nodigde haar uit om naar de kerk te gaan. Haar zoon was via ons kinderprogramma in aanraking met het christendom gekomen. Tasha ging met haar zoon mee naar de kerk en voelde de liefde van God zo sterk dat ze geen nee tegen Hem kon zeggen. Ze kwam tot geloof en begon regelmatig naar de kerk te gaan.

Familie

Tasha woont samen met haar man en twee zonen bij haar schoonmoeder. De wijk Bathore is moslimgebied en dat is ook de achtergrond van de familie van Tasha. Tasha ging zonder haar man naar de kerk, dus als vrouw alleen. In het gebied waar ze woont, hebben mensen de neiging om vrouwen te beoordelen die zonder de man het huis uit gaan, dus ze zat in de problemen. Haar schoonmoeder hoorde de roddels over haar schoondochter en vroeg Tasha om niet meer naar de kerk te gaan, omdat dit de goede naam van hun familie oneer aandeed. Tasha’s man zei dat ze haar schoonmoeder moest gehoorzamen.

Tasha was er kapot van. Ze kon haar oren niet geloven. Naar de kerk gaan en in gemeenschap zijn met broeders en zusters in Christus was zo belangrijk voor haar. God had haar hart en geest genezen in de diensten.

Gehoorzaam aan God

Tasha zei dat ze altijd gehoorzaam was aan haar man en schoonmoeder, maar deze keer voelde ze de overtuiging om zich uit te spreken. Tasha ging eerst in gebed en verdedigde daarna haar geloof tegenover haar man en schoonmoeder. Ze sprak met vriendelijkheid tegen hen en zei dat ze vastbesloten was om naar de kerk te gaan en dat dit niets was om zich voor te schamen. Toen de schoonmoeder haar en haar vastberadenheid hoorde, was ze overtuigd en zei: “Ik zie nu dat je geen grapje maakt met je geloof. Ik denk dat je naar de kerk kunt blijven gaan.” Ook haar man was het daarmee eens. Wat een wonder!

Dit was een overwinning voor Tasha en ze wil de andere vrouwen in de bijeenkomst aanmoedigen om een stap in hun geloof te zetten. Ze weet dat sommige vrouwen zich beoordeeld voelen vanuit hun familie en de gemeenschap. Maar als we God gehoorzamen, zal Hij ons helpen. Tasha gaat met haar twee jongens naar de kerk en ze wil ze opvoeden in de Heer. Ze blijft bidden voor haar man en schoonmoeder, dat ook zij tot geloof mogen komen. Bid alsjeblieft samen met ons voor Tasha’s familie en alle andere families in Bathore. Ze hebben Jezus nodig!

Vraag gratis magazine aan!