ANBI & CBF

Algemeen Nut Beogende Instelling

Per 6 oktober 2010 heeft de Belastingdienst Mission Possible Nederland aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een ANBI-instelling. Vanaf die datum moet een ANBI-instelling een aantal gegevens publiceren op een website. Alle gevraagde gegevens vindt u terug op deze website.

Jaarverslag 2023 (2,67 MB)
Jaarrekening 2023 (1,16 MB)
Beleidsplan Mission Possible (0,18 MB)
Statuten Mission Possible (0,14 MB)

Erkend Goed Doel

Met ingang van 1 juli 2016 is het certificaat ‘Erkend Goed Doel’ toegekend aan Stichting Mission Possible Nederland. De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door Toezichthouder CBF gevalideerd.