Nieuwsbrief #7/2024

door Mission Possible |

`Laat mij in die waan, laat mij in die waan, laat mij in die waan…´

Een liedje van Guus Meeuwis dat sinds het bevrijdingsconcert door mijn hoofd speelt. De tekst van het lied heb ik even opgezocht, en het begint zo:

‘Ik denk nog steeds dat het kan
Iedereen naast elkaar
Soms droom ik ervan
Ik weet niet goed hoe het moet
De sleutel nog niet
Hoe het werkt wat het doet
Een rotsvast vertrouwen
Ik geloof dat het kan
Om bruggen te bouwen
Soms droom ik ervan’

Het raakt aan ons werk voor Mission Possible. We denken dat het kan. Bruggen bouwen. Schoonheid vinden. Het verlangen van mensen voeden.

En het mooie nieuws is, dat we wél de sleutel hebben gevonden. Namelijk de genade van de Here Jezus, dié boodschap is de sleutel. Daar mag ons rotsvaste vertrouwen op staan. En zo bouwen we bruggen. Ja, het is meer dan een waan. Het is, Goddank, werkelijkheid. Kijk maar eens naar de uitzending van EO-Metterdaad morgen om 18.10.

Hartelijke groet,

Bert Dokter en Gerande Sikkema
Team Mission Possible Nederland

PS: Zien we je op de Opwekkingsconferentie? We ontmoeten je graag!

EO Metterdaad

Gerande en Bogomila tijdens een eerdere reis door Bulgarije

Morgenavond, 18 mei, om 18.10 uur wordt het verhaal van Bogomila en haar nichtje Bojana. Bojana werd moeder op haar 13e, Bogomila studeert dit jaar af aan de universiteit in Sofia. Mission Possible speelt een ontzettend belangrijke rol in het levensverhaal van Bogomila.
Bogomila studeert af in Social Work en inmiddels werkt ze voor Mission Possible Bulgarije. Ze is onze directe collega. En ze is een voorbeeld. Niet alleen voor de Roma mensen, maar ook voor ons. Hoe zij haar leven in dienst stelt van haar Heer en zich daar onvermoeibaar voor inzet. Wat een zegen!
Bemoedigingsactie en radio interview
Als het goed is heeft iedereen waarvan wij het postadres hebben afgelopen week ons nieuwe magazine op de deurmat gekregen. Het thema van dit jaar is ‘verbinding’. In het magazine zitten twee kaarten die via ons naar het veld verstuurd kunnen worden. Wil je meer weten over deze actie of meer verschillende kaarten? Kijk dan even hier.
TIP: Doe mee met onze actie, samen met je vrouwengroep, vereniging, jeugdgroep of gemeente!

Bemoedigingsactie en radio interview

Bemoedigingsactie

Ook het interview op GrootNieuwsRadio ging over dit thema. Bert vertelt over zijn reis naar Oekraïne, en Gerande legt meer uit over de achtergrond van onze bemoedigingsactie.

Het interview is hier terug te luisteren. Vanaf 32.15 begint ons gesprek met Eunice.
Opwekking, conferentie en Albanië
De komende periode zijn we veel van huis. Dit weekend zijn we op de Opwekkingsconferentie te vinden in de Mission Expo tent (v15). Kom je langs om even hoi te zeggen?

 

Opwekking, conferentie en Albanië

Eind volgende week hebben we een internationale conferentie in Amsterdam met de leiding en besturen van de verschillende Mission Possible organisaties. Onze laatste ontmoeting was vijf jaar geleden. We gaan elkaar ontmoeten en spreken over de toekomst. Hoe kunnen we, in de steeds veranderende omstandigheden, onze opdracht zo goed mogelijk uitvoeren?
Aansluitend vliegen we door naar Albanië om de verdere details van onze meeting uit te werken met onze collega’s uit Zweden, Amerika en Finland. En we bezoeken het team in Albanië en spreken over het werk ter plaatse. Naar dat laatste onderdeel kijken we het meeste uit! We hopen daarna inspirerende verhalen over het werk weer met jullie te delen.

 

Team Albanië

Vraag gratis magazine aan!