Nieuwsbrief #8/2024

door Mission Possible |

We noemen het vaak als we met mensen spreken: ‘Als Mission Possible willen de brug zijn, die mensen hier en mensen daar verbindt.’ Nog niet eerder maakten we deze verbinding zo direct en letterlijk als met onze bemoedigingsactie. De eerste kaarten zijn uitgedeeld en dat maakte indruk! Lees hierover in deze nieuwsbrief.

Naast deze bemoedigingen zien we ook zegen en groei van God op het werkveld. We kunnen steeds meer mensen bereiken en met hen spreken over redding door de Heere Jezus. Het is zoals in Johannes 4 staat in de Bijbel: “Ik zeg jullie dit: kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst! […] Ik stuur jullie eropuit om een oogst binnen te halen waarvoor je geen moeite hebt hoeven doen; dat hebben anderen gedaan en jullie maken hun werk af.”

Om dit werk te doen hebben we geld nodig. We zijn heel dankbaar met de lokale mensen die we in dienst hebben om te spreken met mensen en om concreet hulp te verlenen. Deze mensen ontvangen van ons een bescheiden salaris. Als jij ons wilt helpen in onze missie, wil je dan overwegen om ons periodiek te ondersteunen? Als er op regelmatige basis geld binnenkomt kunnen we groeien en meer mensen bereiken met onze diaconale zendingsopdracht. Heb je vragen? Neem dan vooral even contact met ons op!

Hartelijke groet,

Bert Dokter en Gerande Sikkema
Team Mission Possible Nederland

Bemoedigingsactie

Gerande deelt een kaart uit

Ze barstte in huilen uit. ‘Dit zijn woorden van God, voor mij! Hij wist precies wat ik nodig had!’. Achterop de kaart stond geschreven: ‘God is groter dan jouw problemen.’ Ik vond het een beetje spannend om deze kaart aan deze mevrouw te geven. We hadden net voor haar gebeden, ze was speciaal voor het gebed naar het wijkcentrum gekomen. Ik had haar al een beetje zien dralen, achter in het zaaltje. En toen iedereen weg was, kwam ze naar ons toe. Ze keek bedroefd. In het Albanees legde ze aan mijn collega’s uit wat er aan de hand was. Ze heeft suikerziekte en medicijnen zijn een probleem. Samen met haar hebben we haar problemen bij God gebracht.

Alle vrouwen die op de meeting waren kregen na afloop een speciale bemoedigingskaart van vrouwen hier uit Nederland. Meer informatie over de actie lees je hier. Er waren al bijzondere momenten geweest bij het uitdelen van de kaarten. Mijn collega vertelde me dat heel veel van deze vrouwen nog nooit post hebben gehad. En nu een handgemaakte kaart voor hen persoonlijk. Het was voor mij één van de indrukwekkendste momenten bij Mission Possible tot nu toe. Wil je een langer filmpje zien van het uitdelen van de kaarten? Klik dan hier.

Albanië

Leah en Gerande wandelen een stukje samen op

Bert ging samen met Gjergji en de andere mannen een blokje om tijdens de vrouwenmeeting. Er was genoeg voor hem om te bespreken over de voortgang en de uitdagingen in dit project; een wijkcentrum in een moslimwijk.
Gerande bezocht de vrouwenmeeting en de kinderbijbelclub. Er is een actief team en de medewerkers van Mission Possible Albanië hebben bijzondere verhalen. Bijvoorbeeld Leah (niet haar echte naam). Zij komt uit een moslimfamilie. Dit komende weekend wordt ze gedoopt. Lees hier haar verhaal. Bid je mee, nu ze zondag gedoopt wordt? Haar familie weet het nog niet…

Bogomila bij EO-Metterdaad

In november 2023 reisde Bert met een team van EO Metterdaad naar Bulgarije om een aflevering te maken over het babyboxproject. Dit is inmiddels uitgezonden en hier terug te kijken. Concreet geven voor dit project kan via onderstaande knop.

 

Bogomila deelt gedoneerde jassen uit bij de Roma in Bulgarije

 

Vraag gratis magazine aan!