Nieuwsbrief #9/2024

door Mission Possible |

‘Trouw is de overtreffende trap van liefde’. Deze uitspraak hoorde ik kortgeleden in een lezing, en deze uitspraak blijft bij me. Hij blijft hangen in mijn hoofd. Op de momenten dat ik twijfel aan dingen, hoor ik de uitspraak in mijn hoofd.

Trouw is een keuze. Kiezen om, ondanks de wisselende omstandigheden, naast iemand te blijven staan en voor elkaar te zorgen. Dat kan in een huwelijk, maar ook in familieverband. Het geldt in een kerkelijke gemeenschap en in vriendschappen.

Trouw is één van de waarden van Mission Possible. Trouw blijven. Aan de teams en de mensen die we ondersteunen. Zodat onze medewerkers onbezorgd hun werk kunnen uitoefenen. We geloven dat als wij trouw blijven geven en ondersteunen, het werk vrucht mag dragen.

Het is ontzettend bemoedigend als we van onze medewerkers uit het veld horen, dat er groei is! Met praktische hulpverlening bereiken we de onderkanten van de samenleving. Juist díe mensen die liefde en trouw zo hard nodig hebben. De verhalen van deze mensen lees je op onze website en op onze socials.

Hartelijke groet,

Bert, Gerande & Thea
Team Mission Possible Nederland

PS: Bert is begonnen met trainen voor de RUN van Winschoten. Doe jij ook mee? Kijk snel op deze pagina

Thea op de socials

Gerande en Thea in Bulgarije, maart 2024

Misschien is het je de afgelopen weken al wel opgevallen. Onze socials, de Facebook en Instagram, worden een stuk beter bijgehouden. De plaatjes zien er netjes uit en er wordt meer informatie gedeeld. Om eerlijk te zijn; Bert en Gerande kwamen daar lang niet altijd aan toe…

Maar toen was daar Thea! Zij had eens gezegd dat ze wel mee wilde op een reis. En toen er een plekje vrij was, regelde ze alles met haar gezin en stapte ze in het vliegtuig om met eigen ogen te zien wat het werk van Mission Possible was. Dat heeft haar diep geraakt.

Gelukkig maar voor ons. Want Thea is ons team sinds afgelopen april komen versterken als vaste vrijwilligster. Ze denkt mee, stelt vragen, doet allemaal regeldingen én beheert de socials. Daar zijn we ontzettend blij mee!

Volg jij ons al op Facebook en Instagram?

 

Bemoedigingsactie

Eén van de stapels kaarten die we binnenkrijgen!

Meerdere keren per week vallen ze op de mat, enveloppen vol met bemoedigingskaarten. Waar we hoopten op 300 kaarten, zijn we nu al dik over de 500 kaarten heen. Wat prachtig! Zoveel mensen die iemand willen bemoedigen en willen uitdelen!

De eerste stapel heeft Gerande al uitgedeeld in Albanië vorige maand. Een filmpje daarvan staat op ons YouTube kanaal. De overige kaarten sorteren we op land. Als we weer op reis gaan nemen we de kaarten mee om zo persoonlijk mogelijk uit te delen. Jouw kaart kan dus nog wel even onderweg zijn. Maar we geloven dat elke kaart op het juiste moment op de juiste plaats bij de juiste vrouw komt!

Wil je nog mee doen met de actie, dat kan. De hele zomer kun je nog kaarten maken en naar ons opsturen. Lees hier meer over de actie.

 

 

Kinderbijbels voor Albanië

Nadat één van de kinderen is gevallen, troost Leah het jongetje. Een beetje aandacht was genoeg, hij ging weer snel spelen.

Kortgeleden waren Bert en Gerande in Albanië. Het verhaal van Leah hebben we gedeeld.

In Albanië heeft Mission Possible een wijkcentrum in de moslimwijk Bathore. In het wijkcentrum worden vrouwenochtenden gehouden, is er kinderbijbelclub en worden er zomerkampen georganiseerd. We zagen dat het team een gebrek heeft aan kinderbijbels, om te gebruiken in de kinderbijbelclub. Op dit moment hebben zij daar zelf ook niet de financiële middelen voor. We hebben vanuit Nederland hier een potje voor open gezet en gaan hiervoor sparen. Doe je mee? Eén kinderbijbel kost € 6.50. Hoeveel bijbels kun jij missen?

Geef voor het werk in Albanië

 

Vraag gratis magazine aan!