Anya verloor haar drie kinderen

door Gerande Sikkema |

Daar staat ze, een warme deken om haar schouders geslagen. Een mooi mens, met een bewogen geschiedenis. Ze staat bij haar waterput, naast haar huis. Hier vangt ze water op wat ze kan gebruiken voor haar kleine huishouden.

Haar naam is Anya en ze is moeder van drie kinderen. Of moeten we zeggen: was? Want haar drie kinderen zijn alle drie overleden. En nu woont ze alleen. Als ze ons ziet aankomen, begint ze te stralen. ‘Kom snel binnen!’ zegt ze. ‘Ik heb niet veel, maar ik zal mijn lekkerste thee voor jullie maken.’ Eenmaal binnen begint Anya haar verhaal te vertellen. Over haar kinderen en over hoe ze hen mist. Wat een verdriet heeft deze vrouw al mee moeten maken.

Anya met een warme deken

Ze geniet er zichtbaar van dat ze iemand heeft om even thee mee te drinken. Ze vertelt dat ze nog goed ziet en gelukkig veel kan lezen. Ondanks haar verdriet komt ze opgeruimd over. Ze zegt dat er regelmatig mensen bij haar langs komen om even thee te drinken en met haar te praten. En dan kan zij een luisterend oor bieden. Ook gaat ze op zondag naar de kerk. Wat heerlijk om van haar te horen dat zij zich gezien weet door de Heere en dat ze andere mensen mag helpen, ondanks haar leeftijd en moeilijke levensverhaal. Anya weet waar het leven om draait; zien en gezien worden. Dat straalt ze ook uit.

Haar ogen worden groot als we uit onze tas een Bijbel halen. Ze heeft er nog nooit één zelf gehad en nu geven we haar haar eigen exemplaar. Zo kan ze thuis in de Bijbel lezen. Ook krijgt ze nieuw beddengoed en een mooie gehaakte deken. Ze begint te danken: ‘Dank U, Heer voor deze mensen van Mission Possible en voor deze cadeaus. Wilt U hen en mij blijven beschermen?’

Als we weggaan, zwaait Anya ons uit. ‘Tot ziens! Als je weer in buurt bent, kom je dan weer langs?’ We bidden dat Anya voor veel mensen een licht mag zijn, op haar plaats. En als we weer in de buurt zijn, gaan we zeker even een kopje thee bij haar drinken.

 

Vraag gratis magazine aan!