Vier kinderbijbels en een doos met eten

door Gerande Sikkema |

Vier kinderbijbels verdwijnen er in de doos op de foto die Bert stuurt. Weer vier kinderen die we kunnen bereiken. Hun moeder, Marina, krijgt nog twee dozen en een tasje met etenswaren en andere spullen mee die ze nodig heeft. Straks komt ze thuis. Hoe zal dat gaan? Met mijn eigen kinderen kan ik me dat wel voorstellen. Die zouden de doos induiken op zoek naar een lekker koekje. En dan zien ze de nieuwe boekjes. Zullen deze kinderen er ook mee op de bank gaan zitten? En het misschien voorlezen aan de jongste? Of vanavond, in bed, als ze nog even mogen lezen. Bladerend door de plaatjes en het verhaal van de Here Jezus.

Marina krijgt vier kinderbijbels van Bert mee.

Via Bert hoor ik de namen van de kinderen. Haar jongste zoon heet Artem en is bijna twee jaar. Maria is zeven jaar, Oleksander is acht jaar en Denis, de oudste is net deze week elf geworden. Ik noem de namen als ik voor ze bid. Ik hoop dat ze het verhaal herkennen van de verhalen van de kinderbijbelschool. En dat ze al hebben geleerd dat ze mogen bidden tot God als ze bang zijn. Als ze het luchtalarm horen, of de inslagen verderop. En dat ze morgenochtend een voedzame maaltijd kunnen krijgen, nu er weer wat boodschappen gekregen zijn.

Ik kijk op van mijn telefoon waar de foto op binnenkomt en zie mijn kinderen in de tuin spelen. Achter me pruttelt het eten op het fornuis. Onze kinderen hebben geen idee van oorlog. Of van armoede. Er staat straks een lekkere maaltijd voor ze op tafel. Zij groeien op, zoals ik aan alle kinderen zou gunnen.

Bert vertelt me in een volgende app bericht over hoe goed het gaat met de kinderbijbelschool. Dat de Bijbels die we eerder gestuurd hebben goed worden gebruikt. Dat er op dit moment genoeg geld is om voedsel uit te delen. En ik voel dankbaarheid in mijn hart. Over God, die voorziet. Zijn Plan en zijn werk zal doorgaan. En ik bid stil: laten we toch nog veel mensen mogen bereiken met ons werk! Help jij ons ook mee? Bidt voor Tanya, in Oekraïne, die een team van hulpverleners leidt. Bidt voor het werk van de kinderbijbelschool. En geef voor het werk van Mission Possible in Oekraïne. Voor hulp aan moeders als Marina, die er met haar vier kinderen alleen voor staat.

 

 

 

Vraag gratis magazine aan!