Als tegenslag je grootste zegen wordt

door Gerande Sikkema |

Op straat leven met een ziek baby’tje. Nergens terecht kunnen, terwijl je baby warmte en rust nodig heeft. Dat wil geen enkele moeder. Het overkwam Olga uit Sint Petersburg in 2016. Deze tegenslag zou haar grootste zegen worden.
In 2016 heeft haar pasgeboren dochtertje Sofia zware bronchitis en allerlei allergieën. Ze komt in het ziekenhuis terecht, en heeft haar moeder meer nodig dan ooit. Olga heeft geen tijd om naast de zorg voor Sofia te werken. Dat was ook geen probleem, omdat haar man een baan had. Ze hadden een goed huis en een stabiele basis. Tenminste, dat is wat Olga dacht. Maar haar man bedroog haar op een verschrikkelijke manier. Hij verkocht het appartement waar ze woonden en vertrok met het geld. Olga had helemaal niets meer. En toen Sofia ontslagen werd uit het ziekenhuis, stond ze met haar zieke baby op straat.

Mission Possible

Via via hoorde Olga over onze Mission Possible organisatie in Sint Petersburg. Ze hoorde dat wij moeders en kinderen helpen met onze gezinsondersteuningsprogramma’s en nam contact met ons op. Nadat we haar verhaal gehoord hadden, zijn we aan de slag gegaan. Voor de eerste nood hebben we een hotelkamer voor Olga en Sofia geregeld en hebben Olga geholpen met werk vinden wat past bij haar zorgsituatie. Er werd een goede dagopvang voor Sofia geregeld, waar rekening gehouden wordt met haar ziekte. En er werd zo snel mogelijk een appartement voor Olga gehuurd in een goede buurt, dichtbij haar werk en de dagopvang. Eén van onze medewerkers is bevriend geraakt met Olga en woont in dezelfde buurt. Zij helpt met de zorg voor Sofia, haalt haar af en toe op van de dagopvang en ondersteunt Olga.

Liefde vinden

 

De afgelopen jaren hebben we Olga praktisch met raad en daad ondersteunt, in haar leven als alleenstaande moeder. Sofia groeit goed, ze gaat naar school en is inmiddels zeven jaar. Olga is vaak bij ons centrum te vinden tijdens speciale events die we organiseren voor de gezinnen die we ondersteunen en niet alleen onze liefde, maar ook de liefde van de Here Jezus voor haar en haar dochter heeft haar in haar hart geraakt. Ze heeft antwoorden gekregen op de vragen die ze had en vindt rust in het geloof. Inmiddels is Olga een actief kerklid en helpt en ondersteunt andere mensen daar waar ze kan. Ze zegt zelf dat de tegenslagen in haar leven, haar grootste redding en zegen zijn geworden. Dankzij haar hulpvraag heeft ze Jezus leren kennen.

Deze praktische hulp voor Olga en haar dochter Sofia is een goed voorbeeld van hoe Mission Possible met praktische hulpverlening de liefde van de Here Jezus wil uitstralen. Help je ons mee om meer moeders als Olga te bereiken met het goede nieuws van genade?

Vraag gratis magazine aan!