Catharina voelt weer warmte

door Gerande Sikkema |

Op de foto’s speelt de zon om haar hoofd, terwijl Catharina met haar dochtertje Alexandra knuffelt. Na een paar maanden in ons opvangcentrum voelt Catharina deze zon ook weer heel voorzichtig in haar hart. Langzaam haalt ze adem, zou er dan toch nog een toekomst voor haar zijn? Zou er nog leven zijn?

Lisa

In het begin van haar huwelijk was ze gelukkig, samen met haar man Andrei en haar vier kinderen. Simpel gezinsgeluk. Andrei werkt hard, Catharina zorgt voor de kinderen. Het geluk valt kapot als dochter Lisa de diagnose acute leukemie krijgt. Een zwarte periode, met veel stress en zorg, ziekenhuisbezoek, onderzoeken en behandelingen breekt aan. Catharina is sterk, voor haar gezin. Maar ondanks alle gebeden overlijd Lisa na een jarenlange strijd als ze elf jaar is. Ook Catharina geeft haar leven op. Ze beland in een zware depressie.

Andrei doet er alles aan om zijn vrouw te ondersteunen. Naast zijn baan, zorgt hij zoveel mogelijk voor de overige kinderen, helpt in huis en probeert met zijn vrouw te praten. Maar niets helpt. Catharina gaat antidepressiva gebruiken. In plaats van dat deze medicijnen haar helpen, wordt ze er een zombie van. Ze raakt verslaafd. Catharina verwaarloosd zichzelf, haar gezin en haar huishouden. Hele dagen ligt ze op de bank. Zelfs de zwangerschappen en de komst van kleine Alexandra en later, van Semyon, brengen geen ommekeer.

Mission Possible

Catharina met haar dochter Alexandra

Andrei is ten einde raad. Hij zoekt net zo lang tot hij iets van hulp vind en neemt contact op met ons Mission Possible opvanghuis. Afgelopen januari kwam Catharina, met Alexandra en Semyon bij ons wonen.
Onder begeleiding van onze specialisten stopt Catharina in kleine stapjes met haar medicijnen. En met elke stapje komen er meer emoties vrij. De tranen beginnen te stromen. Woede naar God komt naar boven. En we staan naast haar tijdens deze moeilijke tijd. We houden haar vast, troosten haar. We bidden met haar en lezen met haar in de Bijbel. Wekenlang gaat Catharina door dit zware proces. Ondertussen helpen we haar waar we kunnen en werken we samen met haar aan de band met haar kinderen.

En op een dag komt Catharina met een heldere blik in haar ogen naar ons toe. Ze heeft vrede met God gevonden. En met zichzelf. We zien haar steeds vaker lachen. Ze slaapt beter en is bezig haar leven met God verder op te bouwen. Ze zorgt weer voor zichzelf en voor haar kinderen. Langzaam gaan we met haar werken aan haar weg naar huis, naar haar gezin.

Dank jullie wel voor jullie steun voor vrouwen als Catharina. Zonder het Mission Possible opvangcentrum zou Catharina niet geholpen kunnen worden.

Vraag gratis magazine aan!