De belangrijkste beslissing van haar leven

door Bert Dokter |

Veertien jaar geleden kwam Kamila samen met haar zus Farida naar ons opvanghuis in Jekaterinaburg. Voorbijgangers hadden de beide zusjes, toen 3,5 en 8 jaar oud, samen met hun dronken moeder langs het spoor zien zitten. Ze belden de politie, die vervolgens de meisjes bij ons in het opvanghuis bracht.

Farida en Kamila

Thuis was de situatie zo slecht dat ze daar niet meer konden verblijven. Hun moeder was werkloos, alcohol verslaafd en de vaders van Farida en Kamila waren niet meer in beeld. De woning bestond uit een kamer in een vervallen gebouw met een slaapbank en wat dekens als meubilair. De keuken en het toilet bevonden zich op het eind van de gang die met de rest van de bewoners moest worden gedeeld. Farida en Kamila bedelden bij de buren om eten.

De moeder vertoonde helaas geen enkele verbetering in haar gedrag. De Kinderbescherming nam haar de voogdij over haar kinderen af. De beide zusjes kwamen in ons opvanghuis wonen. Het contact met hun moeder was zelden en slecht. Soms kwam ze langs, maar de beide zusjes waren bang voor hun eigen moeder. “Je geeft ons toch niet terug?” vroegen ze dan angstig aan onze collega’s die het opvanghuis runnen.

In het opvanghuis van Mission Possible krijgen Farida en Kamila de liefde en aandacht die ze thuis te kort komen. Voor haar ontwikkeling gaat

Kamila tijdens een balletles

Kamila op ballet en Farida gaat naar tekenles. Ze worden op een school geplaatst en krijgen huiswerkbegeleiding. Met de andere kinderen van het opvanghuis gaan ze mee naar de zondagschool. Eindelijk leven ze een zo gewoon mogelijk gezinsleven. Farida is nu 22 jaar en volgt een opleiding voor reclameontwerper. Kamila is 17 jaar en doet dit jaar examen. Daarna wil ze een tandartsopleiding gaan volgen.

Tijdens ons bezoek aan het opvanghuis in januari ’24 mogen we getuige zijn van een bijzonder moment. Kamila neemt de belangrijkste beslissing van haar leven. Ze laat zich laten dopen. Wat is het bijzonder om daarbij te zijn. Even schiet het door ons heen; hoe zou het leven van Farida en Kamila er uit hebben gezien als ze niet bij Mission Possible terecht waren gekomen? Gelukkig konden we deze kinderen helpen. Door de opvang heeft het leven van Farida en Kamila een positieve wending gekregen. We zijn dankbaar dat we daar als Mission Possible onderdeel van mochten zijn.

Er wonen meer kinderen als Farida en Kamila in ons opvanghuis. Steun het werk van Mission Possible in Jekaterinenburg om dit werk mogelijk te blijven maken.
 

Vraag gratis magazine aan!