Tania kiest voor haar kinderen

door Gerande Sikkema |

Het is een koude januari dag als Lyuba, van Mission Possible Krasnoyarsk telefoon krijgt van de kraamkliniek. Er is een crisissituatie. De jonge Tania is net bevallen van haar tweede kindje en haar vriend heeft haar voor de keuze gezet. Als ze het kindje wil houden, dan mag ze niet bij hem terugkomen. Hij wil geen extra verantwoordelijkheid dragen, één kind is genoeg. Ze is alleen welkom thuis als ze haar baby achterlaat in de kraamkliniek. Tania wil ook dit kind houden, maar als ze dat doet heeft ze geen plaats om heen te gaan. De zuster aan de telefoon legt de situatie uit en vraagt Lyuba om hulp. Lyuba heeft een groot hart en een groot netwerk. Na een paar telefoontjes belt ze de kraamkliniek terug; Mission Possible kan helpen.

Aan de slag in de kamer van Tania

Er is een kleine kamer beschikbaar in de buurt, maar de kamer is vies en uitgeleefd. Dit is geen plaats voor een jonge moeder met haar twee kinderen. Hier moet eerst wat aan gedaan worden. Lyuba doet een oproep onder haar gemeenteleden en direct wordt er actie ondernomen. Er komen mensen helpen met behang afkrabben, schilderen van de kamer en een zuster uit de gemeente besluit dat zij nieuw meubilair gaat kopen voor Tania. Iemand anders heeft een mooi tapijt wat Tania mag hebben. Er worden een paar dagen heel hard doorgewerkt om een nieuw en warm thuis te maken.

Lyuba haalt haar op vanuit de kraamkliniek en laat haar haar nieuwe plek zien. Ook heeft Lyuba een babybox en een pakket met gezonde boodschappen bij zich. De lach als Tania haar nieuwe kamer ziet, spreekt boekdelen. Haar oudste zoon van een jaar of 3 loopt een rondje in de kamer. ‘Is dit voor ons? Gaan we hier wonen?’. De mensen uit de kerk die hebben geholpen met opknappen, beloven dat ze een oogje in het zeil zullen houden. Zij zullen Tania helpen als ze meer hulp nodig is. Deze jonge moeder heeft een nieuwe start gemaakt, met een klein, maar gezond netwerk om haar heen. Tania koos voor haar kinderen. Help ons moeders als Tania te helpen en doneer voor het werk van Mission Possible.

Tania met haar twee kinderen in haar nieuwe kamer

Vraag gratis magazine aan!